Институције Србије и Српске треба да дјелују

18.03.2016. год.

Покрет сматра важним да све институције Републике Србије и Републике Српске дјелују према Савјету безбиједности Уједињених нација, а у вези  пресуде Хашког трибунала првом предсједнику Републике Српске др Радовану Караџићу, како би се обезбиједио амбијент у којем би се њему донијела непристрасна, правно аргументована и праведна пресуда.  У јавности, па и међу српским политичарима, присутно је наметнуто мишљење да је то „готова ствар“ и да ће предсједник Караџић бити  најстрожије кажњен. Такво мишљење је погрешно.  Не смије се подлећи притисцима које у јавности износи Хашко тужилаштво и главни тужилац Серж Брамерц, сугеришући да је предсједник Караџић крив, али и притисцима бошњачких и западних медија.

„Није све све готово кад готово је.“ Управо пресуда предсједнику Караџићу да је крив била би преломни моменат, када више нико, па ни бошњачки ни западни политичари не би могли рећи да је Хашки трибунал објективан. С обзиром да је у неупоредиво већем   броју осудио Србе, он се сврстао на страну противну српској. Узимајући у обзир да су судије Судског вијећа „ипак“ људи, они ће и те како водити рачуна и о свом трагу у историји. Уколико се у јавности чује и друга страна и други поглед на ратна дешавања на простору бивше Југославије (мимо оног што је изнесено у судском процесу) која уравнотежује приступ тим догађајима, онда ће Судско вијеће бити приморано, да у посљедњој прилици покаже објективност и донесе непристрасну, праведну пресуду, а то је, убијеђени смо, ослобађајућа пресуда за предсједника Караџића.

Србија и Српска не смију дозволити да све у јавности иде „својим током“, тј. оним  којим бошњачки политичари и дио Запада желе. То је онај „ток“ који не одговара истини,  у којем су Срби криви за сва злодјела на простору бивше Југославије и треба их  максимално казнити. Уколико би  та страна успјела да лажира истину, и то зато  што се институције Србије и Републике Српске нису максимално ангажовале да у свјетској јавности продре истина о свим дешавањима на простору бивше Југославије, и уколико би  Хашки трибунал донио осуђујућу пресуду за предсједника Караџића све би се то  „обило о главу“ Србији и Српској.  Такав рзвој догађаја омогућио би бошњачким политичарима да инсистирају на „чињеници“  да је Република Српска геноцидна творевина и да је као такву треба укинути, али и нови моменат да је кроз процес „удруженог злочиначког подухвата“ и Србија крива за „агресију“ и изазивање рата. Био би то правни основ за покретање тужбеног захтјева бошњачких политичара против Србије а на крају и тражење ратне одштете. Покрт сматра да још увијек није касно са предложеним активностима институција Србије и Српске, тим прије што се 24. марта износи неправоснажна пресуда предсједнику Караџићу и могућа је жалба било које стране у процесу.

 

СНП - Избор је наш



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com