Поводом иницијативе предсједника РС о одржавању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ

03.07.2015. год.

Покрет подржава иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика за расписивање обавезујућег референдума о  Суду и Тужилаштву БиХ. Они  су пристрасни, поготово када су у питању предмети у вези ратног злочина. Такав суд и тужилаштво испуњавају жеље бошњачких политичара, који су, попут Алије Изетбеговића и Сулејмана Тихића, својевремено говорили да су Срби у деведесет процената, Хрвати у седам процената, а Бошњаци у три процента одговорни за злочине који су се десили у БиХ. Ту је и опасност да се Срби оптуже за геноцид, те да је Република Српска геноцидна творевина, коју, као такву, треба укинути. У тој функцији је и британски приједлог резолуције о Сребреници пред Савјетом безбиједности УН-а.

Није вријеме да српски политичари једни друге оптужују за успостављање Суда и Тужилаштва БиХ, као и за друге штетне одлуке које су прихватили на овај или онај начин, а у вези су са преносом овлаштења са нивоа Републике Српске на заједничке институције БиХ.  Вријеме је да удруженим снагама данас и сада, српски политичари ураде све што је добро за Српску и народ.

Расписивање референдума није хир предсједника, већ право које се црпи из Повеље УН-а (за суштинска референдумска питања попут права народа на самоопредјељење, односно правно-политичког статуса Републике Српске, а поготово за реферндумска питања мање тежине), из Дејтонског споразума (који дејтонску БиХ установљује као државну заједницу ентитета Федерације БиХ и Републике Српске и са суверенитетом као највишим правом остављеним ентитетима) и Устава Републике Српске (Закон о референдуму).

Покрет и овом приликом наглашава потребу да српски политичари и народ јединствено и храбро стану у одбрану интереса Републике Српске и српског народа.

 

СНП - Избор је наш



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com