Додик и Тришић да не распаљују страсти у народу

06.03.2014. год.

Изјава предсједника Народног демократског покрета   Драгана Чавића да располаже поузданим информацијама да је Предсједник Републике Српске Милорад Додик вршио притисак на директора Пореске управе Републике Српске Зору Видовић да блокира рачун БН телевизији као и синоћни Дневник споменуте телевизије показује да је на сцени велики сукоб између Предсједника Републике Српске Милорада Додика и господина Владимира Тришића, власника најгледаније телевизије у Републици Српској.

Сматрамо да такав сукоб може од њих створити велике непријатеље, али и изазвати мржњу и подјеле у народу што је неприхватљиво. Људи могу да имаји различите политичке ставове и личне интересе али њихово понашање треба бити коректно и у складу моралних начела. Покрет се противи злоупотреби било које функције у циљу вршења притиска и застрашивања али и унижавања функције Предјседника Републике Српске, без обзира да ли то долазило од самог предсједника, или било ког другог. Позивамо предсједника Додика и господина Тришића да своје неспорне снаге и ауторитете које имају не користе изван оквира достојанственог, већ да постигну договор и рјешење које би смирило страсти у народу, а самим тим било и од користи Републици Српској.

Покрет подржава БН телевизију у њеном програму очувања истинских вриједности српског народа и разоткривању истине о разбијању Југославије и рату у БиХ.

Користимо прилику да позовемо господина Зорана Новаковића да поднесе неопозиву оставку на функцију начелника  Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја у Административној служби града Бања Лука, због његовог очигледног учешћа у ХВО ( Зенге ). Ова информација о његовом учешћу у ХВО треба да упали аларм у свим установама и службама Републике Српске да буду  одговорније и професионалније како се не би поновили слични случајеви.

 

 

СНП - Избор је наш

 

 

 

 




Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com