Покрет честита дан ЗАВНОБИХ-а

25.11.2011. год.

Покрет честита дан ЗАВНОБИХ-а свима који га обиљежавају. То је значајан дан за историју српског народа. Национална структура учесника засједања ЗАВНОБИХ-а (око 70 посто је било Срба, а за предсједника Предсједништва ЗАВНОБИХ-а изабран је др Војислав Кецмановић), говори да је српски народ имао одлучујућу улогу у антифашистичкој борби. Била би велика грешка и неправда према српским прецима заборавити те чињенице и тај датум, као и не признати да су у цјелокупном српском народу у Другом свјетском рату постојала два антифашистичка покрета, са различитим идеологијама, од којих је један желио да задржи власт, а други да је освоји.

Покушајем увођења ЗАВНОБИХ-а 25. новембра, као дана државности БиХ, бошњачки политичари можда желе дати подстрек за обнову Југославије, јер је дан ЗАВНОБИХ-а у нераскидивој вези са даном АВНОЈ-а, када су постављени темељи Федеративне Народне Републике Југославије. Другим ријечима, покушај стварања правног континуитета Дејтонске БиХ са ЗАВНОБИХ-ом и СР БиХ, може се упоредити са композицијом која се зове Југославија, а у којој је један вагон БиХ. Уколико тај вагон није закачен за локомотиву југословенства, он ће стајати у мјесту и временом пропасти.

Чињеница је и да се претходна Југославија разбила сецесионистичким ратовима, у којима су настале одређене независне државе. Кажу, историја је учитељица живота. 


СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com