Изетбеговићу док се Додик не врати из САД

19.10.2011. год.

Господине Изетбеговићу,

У отвореном писму предсједнику Додику кажете да су његове посљедње увредљиве изјаве, у којима произвољно тврди да су се Бошњаци прогласили народом 1993. године, врхунац његовог неодговорног иступања. Ми Вам одговарамо: ако смо сви заједно признали попис становништва из 1991. године и ако поштујемо слободно изражену вољу грађана, онда можемо констатовати да је у БиХ 1991. године било 43,5 % Муслимана, док Бошњака на том попису није било. Ово наводи на закључак да је предсједник Додик у праву. У писму кажете: Бошњаци, Срби и Хрвати имају право на сваку стопу БиХ, а нарочито у оним мјестима и дијеловима гдје су били жртве прогона, насиља и геноцида. То је универзалан приступ и може се односити и на читаву бившу Југославију и кроз сво вријеме од њеног настанка. А знамо колико су и Срби страдали у том периоду.

Даље пишете: „То свима мора бити јасно, било какав покушај угрожавања цјеловитости земље наићи ће на отпор 100 % патриота који су у сваком тренутку спремни бранити БиХ.“ Питам Вас, који су то 100 % патриоти? Да ли Бошњаци, или муслимани мухамеданске вјере, или Срби православци, или можда Хрвати римокатолици? Да ли они који говоре хрватским, или босанским, или можда српским језиком? И коју то Босну и Херцеговину они да бране? Да ли идентитет БиХ – Кулина Бана, Скендера Куленовића, Меше Селимовића, Иве Андрића, Емира Кустурице…?

Даље наводите да народи који стотинама година живе заједно у БиХ сигурно могу изградити успјешно друштво и државу. Нажалост, скоро свака генерација тих народа свједочи о међусобном масовном убијању. Зато свако наметање заједничког живота тим народима у јединственој држави, својеврстан је злочин. Тим прије што нам свјетски званичници указују да је мултикултурално друштво пропало.

Господине Изетбеговићу, Република Српска је богата земља са довољним ресурсима за достојанствен живот и благостање њених становника, и зато је пустите да живи како њени грађани желе, а ви Федерацију БиХ уређујте по својој вољи. Немојте мислити да сам ја против заједничког живота, интеграција, а за тзв. торове. Мени је само БиХ мала. Мала је и бивша Југославија, зато Вашој пажњи износимо размишљање о потреби повезивања простора бившег СССР-а и Балкана. То је простор са огромним природним ресурсима, који са људским потенцијалом може обезбиједити живот достојан човјека и бити примјер читавом свијету.

 

СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com