Поводом референдума

16.05.2011. год.

Покрет сматра да није добро да Народна скупштина стави ван снаге своју одлуку о референдуму од 13. априла 2011. Уколико то уради, она ће показати слабост и саму себе понизити док ће политичари из ФБиХ то протумачити као знак за нове захтјеве и условљавања која воде у нестанак Српске. Прва прилика за то биће формирање власти на нивоу БиХ, када ће се дозволити да предсједавајући Савјета министара буде Хрват из једног од два ХДЗ-а, а оспориће се право да Србин из СДС-а или СНСД-а буде министар спољних послова. Послије успоставе власти радиће се на промијени Устава којом ће се настојати да Савјет министара буде замијењен Владом БиХ, Предсједништво БиХ за инокосни орган, тј. једног предсједника, па чак и да се укине ентитетско гласање и уведе принцип „један човјек - један глас“.

Овакав поступак Народне скупштине значио би и поигравање, не само са грађанима Републике Српске, већ и са озбиљним државама које су подржале право РС на референдум и нису дозволиле да Савјет безбједности УН осуди и спријечи његово одржавање.

Свјесни смо притисака одређених земаља на власт Републике Српске и зато, као тактички потез, Народна скупштина може одложити одржавање референдума, како би се за то вријеме радило на придобијању подршке још већег броја земаља за легитимно право грађана Републике Српске да се изјасне о суштинским питањима по њу и њене грађане.



СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com