Отворено писмо г. Бакиру Изетбеговићу, новоизабраном члану Предсједништва БиХ

05.11.2010. год.

Пишем Вам као вјерујући човјек, којем је мир на овим просторима изнад свега, Вама, господине Бакиру, као новоизабраном члану Предсједништва БиХ, сину Алије Изетбеговића и вјерујућем човјеку.

Нема човјека који није погријешио, али се грешке могу исправити. Понекад, нажалост, посљедице тих грешака не могу. Ваш отац, Алија, имао је кључну улогу у историјски важној ситуацији за наше народе. Није му било лако. То говори и његова реченица да је ујутру мислио да је најбоље једно рјешење, поподне друго, а навече ни једно ни друго. Алија Изетбеговић имао је могућност избора између Туђмановог приједлога да створи независну државу БиХ по цијену уласка у рат против Срба и Милошевићевог да се у БиХ не ратује, већ да тадашња СР БиХ, заједно са Србијом, Црном Гором и Македонијом, створи сложену државу у којој би њен први предсједник био Ваш отац, Алија Изетбеговић.
Исправите ту грешку. Покрените иницијативу и отворите процес да Федерација БиХ и Република Српска са Србијом створе државну заједницу. То је добро из више разлога.  У Федерацији БиХ и Републици Српској живи око 90 посто Бошњака, Муслимана и Срба. У Србији живи велики број Бошњака, Муслимана, тако да би Ваш народ живио у једној државној заједници. То би допринијело политичкој стабилности и миру на овим просторима, што је предуслов за економски и сваки други бољитак. На тај начин, показаће се осјећај бриге и разумијевања за наша два народа. Треба искоријенити зло и мржњу, без обзира од кога долазили и шта им је извор, јер не могу добро донијети.

Био би то и најбољи одговор на могућу дестабилизацију Балкана која може бити изазвана покушајем да се створи тзв. природна Албанија.

Уколико Федерација БиХ не буде имала интерес и жељу за повезивањем са Србијом, будите сигурни да ће их имати Република Српска, што је њено легитимно право.

Господине Изетбеговићу, вријеме које долази све ће нас испитати јесмо ли заиста за мир и разумијевање других.

У жељи да нико не погријеши, срдачно Вас поздрављам.


СНП - Избор је наш



 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com