Отворено писмо редакцији информативно - политичког програма РТРС

10.04.2009. год.

Овим плакатима желимо рећи да у средствима јавног информисања још постоји искључивост која је била присутна у комунизму. Таква искључивост посебно је изражена у РТРС-у која је јавни сервис грађана Републике Српске, а који су преко 90 % Срби. Ова телевизија не шаље у јавност стварну жељу већине грађана РС у којој и каквој држави желе да живе, а поготово је то важно у вријеме мијењања Дејтонског споразума. Из тих разлога Покрет је незадовољан одаслатим информацијама и порукама са РТРС. Подсјећамо да Покрет има 50.000 потписа грађана који траже референдум на којем би се грађани РС изјаснили да ли су за издвајање Српске из наметнуте БиХ. Имао је и многе друге активности, а једна од посљедњих звала се "Радујмо се и радимо", у којој смо на Тргу Крајина у Бањалуци грађанима подијелили преко 500 садница воћа и опрему за пчеларство уз поруку "Побиједимо кризу радом". Ову, као ни многе друге наше акције, РТРС није пренијела Вашим претплатницима. Чак нам нисте допустили плаћени термин, који смо тражили од Ваше телевизије.

Али, ако којим случајем мислите да је за српски народ забрањена политички најдемократскија ријеч референдум, напоменућемо да је у предизборно вријеме садашњи премијер Додик ту ријеч често користио и у то смо се увјерили управо гледајући вашу телевизију. Покрет наглашава да нема ништа лично против запослених у РТРС-у, али да у овом тешком времену сви морамо показати храброст, па и жртву за корист свог народа. Од тога нису поштеђени ни новинари.

У жељи да заједно, али свако на свој начин, допринесемо бољитку свом народу, не наносећи штету ни једном другом народу нити појединцу, срдачно Вас поздрављамо.


СНП - Избор је наш



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com