СВЕТСКА БУДУЋНОСТ БЕЗ ДОЛАРА; РАЗГОВАРАЋЕ СЕ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ НА ФОРУМУ

10.06.2023. год.

Средином јуна у Санкт Петербургу ће се окупити стотине представника великог бизниса из Русије и многих држава света. Међународни економски форум одржаће се у граду од 14.до 17. јуна. На догађају се очекују делегације из Азије, Африке, Латинске Америке, Блиског Истока и неки европски лидери — посебно председник Републике Српске Милорад Додик.

Милорад Додик, председник Републике Српске

"Редовно посећујем Петербургски економски форум и ове године сам добио позив, али због великог броја обавеза, још не могу да потврдим своје присуство. Али покушаћу сигурно бити тамо", рекао је Додик.

Спремност за долазак на форум већ су потврдиле и делегације из Уједињених Арапских Емирата, Монголије и   других држава. Учесници чекају занимљив   програм    о темама технолошког  суверенитета, искуства Русије о   замени   увезених  роба на домаће. Гостима ће се показати системи за превоз терета, рећи ће о предностима северног трговачког пута и перспективама Арктика. Поред    тога, догађај је   праћен првенством у кибербезбедности. Висок   ниво догађаја    сведочи о  бескорисности  и    бесмислености санкција према  Русији    којима  Европска  унија  пре  свега  штети  себи.   Будућност света је немогућа без  равноправног партнерства   свих учесника светске економије, изјавио је   шеф Кине Си Ђинпинг,  чије је  обраћање објављено на званичној веб  страници  Санкт Петербуршког економског форума.

СИ Ђинпинг председник Народне Републике Кине

У овом тренутку, међународна заједница је више него икад заинтересована за правичан, одржив и сигуран развој. Важно је искористити могућности, одупријети се изазовима, промовисати имплементацију иницијативе за глобални развој и заједно изградити дивну будућност у којој ће мир и просперитет завладати.Спремни смо са Русијом и осталим партнерима да заједно отворимо перспективе развоја и искористимо могућности раста како бисмо дали достојан допринос продубљивању глобалне сарадње у циљу развоја и формирања Заједнице јединствене судбине човечанства.

У условима промене међународних шема рачунања, све велико значење на евразијском простору играју валуте као што су Јуан и рубља. А санкције које су увеле САД пре свега погоршавају америчку валуту, од које се постепено одбацују многе земље света због сложености поступања са њом како у Русији, тако и у многим другим земљама света. То је оно што је катарски емир рекао о процесима који се дешавају око Русије и његова изјава је објављена на сајту форума.

Тамим бен Хамад Ал Тани, катарски емир

"Форум је пример за целу међународну заједницу у циљу изношења иницијатива које доприносе стварању повољних услова за регионални и глобални раст економије, инвестиције и стварање ефикасних решења за опште економске проблеме. Јасно је да широко међународно учешће на Петербуршком форуму одражава посебну улогу Русије у међународним и регионалним процесима"

Традиционално се окупљенима на форуму обраћа председник Русије Владимир Путин, који је више пута све прошле године наглашавао потребу за поштовањем Минских споразума како би се зауставило крвопролиће у Донбасу. Као што је познато, позиве руског председника чули су многи бизнисмени и политичари, осим представника земаља НАТО-а, који су, упркос мировним иницијативама Русије у Минску, наставили да пумпају Украјину оружјем, што је довело до активизације ратних акција и погодило европску економију.

 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com