Научни скуп у Бања Луци у октобру - О српском идентитету, циљевима и вођи српског народа

24.07.2020. год.

СНП – Избор је наш моли српску јавност и добронамјерне истакнуте појединце да посвете пажњу догађајима које ће Покрет организовати  у Бања Луци у октобру мјесецу и да на сврсисходан начин узму учешће у њима. 

Поред културномузичког програма „Српска и Србија уједињени изнад Истока и Запада“, централни догађај биће научни скуп – Српски идентитет и његова одбрана, циљеви и начин доласка до њих, и какав вођа је потребан српском народу.

Покрет је пуних петнаест (15) година своје активности усмјеравао у правцу наведене теме научног скупа. 

У сврху овог саопштења издвојићемо један исјечак из текста предсједника Покрета, из 2015. год:

„Из чињенице и осјећања да су Срби најугроженији народ, мора проистећи стратегија обнове оне српске државе коју ће српски народ вољети, а која  ће бити гарант заштите интереса српског народа и сваког појединца у њој. Тек онда, таква држава може ући у регионалне и друге интеграције. Та стратегија подразумијева отварање српског националног питања на Балкану и треба да дефинише српски идентитет (само ћирилично писмо, или и латинично, само православна религија, или могу бити и Срби православци, мухамеданци, римокатолици, атеисти...). Таква обновљена држава мора бити утемељена на истинским вриједностима, моралу, мора мотивисати људе на рад, као смисао живота, родољубље издићи као најважније колективно осјећање и изузетно вриједно за сваког појединца. У стварању и оживотворењу такве стратегије треба да су укључени сви. И САНУ, СПЦ, политичари, научници, истакнути појединци, обични људи. Народ треба да функционише као један функционални добронамјерни организам у којем свако има своју улогу...“

Овом приликом само ћемо споменути српски однос према светињама, страдању, жртви, херојима, историјској српској улози у отпору према свјетском злу, неправедној глобализацији, као и улози у стварању праведнијег свијета. Жеља Покрета Избор је наш јесте, да најављени догађаји, научни скуп буде - „Удар нађе искру у камену“.

 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com