Подршка генералу Савчићу

10.02.2020. год.

У понедјељак, 10. фебруара о.г, када је и Суд БиХ заказао рочиште на којем ће се генерал Миломир Савчић изјаснити о оптужници Тужилаштва БиХ, која га терети за помагање у ратном злочину почињеном 1995. године у Сребреници, СНП – Избор је наш је у Бања Луци, на више мјеста поставио плакате, којим поручује: Генерал Савчић није крив, Република Српска није геноцидна творевина.

Овим саопштењем не желимо улазити у анализу и тумачење саме оптужнице Тужилаштва БиХ против генерала Савчића, већ да у најкраћем изнесемо околности и аргументе који су довели до пристрасног рада Суда БиХ, па и до подизања оптужнице против генерала. Ријеч је о једном великом и сложеном процесу у којем се Срби требају представити као злочинци а други као жртве, јер су се супротставили разбијању СФРЈ и пружили отпор неправедном глобалистичком центру моћи. На тај начин шаље се и другим народима и државама порука, како могу проћи сви они који се супротставе интересима неправедне глобалистичке силе. 
 
Смјернице рада Суда БиХ дао је  Хашки Суд који је нелегално формиран (Генерална скупштина Уједињених нација која то право није имала) и који уз то није успоставио ни правду. Вријеме формирања Хашког суда и доношење  његових најтежих пресуда, било је вријеме постојања доминантно једне велике силе у свијету, која је све чинила да оствари искључиво своје интересе водећи се њиховом идејом циљ оправдава средство и завади па владај. Средства за остваривање тих интереса била су манипулација од медијске, политичке и правосудне до војне. Крајња сила притиска и дисциплиновања држава и народа је НАТО војни савез. Зато је Хашки суд не само политички, већ и на један начин инквизиторски. Он је бич у рукама крвника, који истину замјењује лажима, правду неправдом. Суд који на крају крајева обезбјеђује и озакоњује пљачку држава и народа, јер приморава власт у многим државама да ради у интересу оних који су између осталог и формирали Хашки суд и оних који контролишу НАТО.
 
Да је Хашки суд хтио изнијети истину и задовољити правду, онда би до краја истражили ко је починио најтежи злочин,  злочин против мира. Да је истинска правда задовољена, кажњавањем свих оних који су починили злочине дошло би до разумијевања, стварног мира и добрих односа између, прије свега, Бошњака и Срба.
 
Нико не спомиње да је први појединачни и први масовни ратни злочин почињен над Србима. Нико не говори о једној другој Сребреници у којој је убијено преко 2.400 Срба (и жена и дјеце) и  то на својим имањима и која се десила прије оне Сребренице о којој читав свијет зна и гдје се такође десио ратни злочин, али не и злочин геноцида. 
 
Подизање оптужнице против генерала Савчића наставак је политике Завади па владај, како би они који стоје иза свих великих несрећа остварили своје интересе на овим просторима.  То је иста она политика која је у Савјету безбиједности УН-а предложила резолуцију о геноциду у Сребреници и када није усвојена, сада покушава наметнути закон о забрани негирања геноцида. 
 
Бошњаци и Срби морају знати да су за њихов добар однос најштетнији они страни фактори који политиком завади па владај остварују своје интересе на нашим просторима.
 
Досадашње понашање и ћутање српских институција, политичара, па и народа, док су хапсили одводили и кажњавали оне који су стварали и бранили Српску Републику, није донијело никакве добре резултате, напротив.
 
Покрет даје пуну подршку часном генералу Савчићу, увјерен у његову невиност и позива власти Српске и Србије, као и читав српски народ да реагују и да се свако на свој начин укључи у одбрану генерала Савчића. „Једном и кап може прелити чашу“. Једном се мора рећи доста је. И то није никакво мијешање ни притисак на Суд БиХ, који би морао да ради и по правди и истини, већ је то неспорно право и обавеза и Српске и Србије као и српског народа да се супротстави процесу који би судским пресудама етикетирао Републику Српску као геноцидну творевину, и коју, као тавку, треба укинути. 
 
Дакле, одбрана генерала Савчића није само одбрана часног, храброг официра Републике Српске који је два пута био рањен, већ ће представљати и одбрану права Републике Српске да постоји. 
 
 
 
СНП - Избор је наш

    ФОТОГРАФИЈЕ


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com