Поводом Петиције за очување Републике Српске

29.12.2014. год.

Покрет подржава Петицију за очување Републике Српске која је дошла из Србије, а коју су потписали ДСС, Двери, СРС и 150 истакнутих личности.

То чинимо из сљедећих разлога:

•    Петиција снажи свијест да су Срби са једне и друге стране Дрине један народ.  Из те свијести произилази осјећање бриге једних за друге, жеља да се помогне, али и потреба да се достигне чвршћа институционална сарадња Србије и Српске. У том смислу било би пожељно да у Народној скупштини Србије буду  активни представници из Републике Српске. Такво понашање и право српског народа не би био српски ексклузивитет. То је одлика озбиљних народа, а у региону тако се понашају и Мађари и Хрвати.

•    Петицијом се указује на животне циљеве Републике Српске, који су у вези не само  спрјечавања процеса развлашћивања Српске, него и у вези враћања отетих изворних дејтонских надлежности Републике Српске. А за све то је потребно српско политичко јединство.                                                                                                                                             Такви животни циљеви произилазе из сагледавања реалне опасности по Републику Српску. Искуство нас учи да не смијемо бити наивни у сагледавању намјера и снаге наших противника. Подсјетимо се само на Устав из 1974. и формирања аутономних покрајина у Србији. Тада је  мало ко био свјестан, по српске интересе, катастрофалних посљедица таквих активности.Српски народ не смије да буде надмудрен и да га „жедног преко воде преведу“,  зато је потребно мудрости, знања и храбрости и истакнутих српских појединаца,  ма гдје они живјели.

Цијенимо да наведени разлози преважу  у  корист Петицији, без обзира  на покушај њеног  оспоравања од стране неких политичких актера.


СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com