Отворено писмо предсједнику Репубулике Српске господину Милораду Додику

17.11.2014. год.

Поштовани предсједниче,

Покет СНП - Избор је наш прије свега Вам честита на поновном избору за предсједника Републике Српске  и жели Вам  успјешан рад на тој часној и одговорној дужности.

Вашој пажњи препоручили бисмо сљедеће размишљање:
Најугроженији народ у Европи је српски. Отимају му се територије, узурпира суверенитет, најављује се „Војводина република“, прекогранична аутономија тзв. Санџака, припајање дијела Србије (Бујановац, Прешево Медвеђа) самопроглашеној држави Косово, атакује се на Републику Српску, која може доћи у опасност да нестане.  И поред  свега тога Срби се проглашавају кривим за сва злодјела на овим просторима и тако се спретно на жртву приноси истина.  Увјерени смо да се тако ради због тога што се не покоравају глобалистичким процесима Запада.

И сада је на дјелу према српском народу најплодоноснија политика Запада - „завади па владај“. Политичари и народ не смију упасти у ту замку, у противном Република Српска ће се наћи у ситуацији да нестане, а српски интереси биће значајно умањени.  Таква опасна ситуација захтијева пуно политичко јединство српских политичких странака, ангажовање српске елите, Српске православне цркве и мобилизацију читавог друштва.

Управо сте Ви, као предсједник, у обавези да то обезбиједите. У том смислу сматрамо важним да се обратите српском народу, политичким странкама, јавности, да позовете политичаре на јединство, да интерес Републике Српске и свог народа ставе изнад сујете, страначких и личних интереса.

Да би Ваше ријечи наишле на плодно тло и да би се прекинуо ланац међусобног оптуживања које је кобно за Српску,  потребно је да управо Ви као предсједник и могући вођа свог народа и државник признате и Ваше грешке и затражите праштање.

Тада бисте били, не само велики вођа, него и велики човјек. Онај велики човјек који каже: „Гријеси моји увијек су преда мном“.

Нажалост, било је и Ваших гријехова и грешака. Од сарадње са странцима и тјешњим везама са странкама из ФБиХ него са српским до несврсисходног коришћења огромног новца добијеног и приватизацијом Телекома РС. Можда је све тако и морало. Али, такво Ваше искрено понашање разоружало би српске политичке противнике и они не би пали у искушење да покушају  освојити власт рђавим средствима, а народ би Вам опростио за све погрешке и дао снажну подршку да га истински предводите.
Била би то претпоставка да у Сарајеву Република Српска јединствено наступа, што је за њу најбоље рјешење, али и да се формира  влада националног јединства у коју би ушли најспособнији људи, без обзира да ли припадају некој странци или не.

Такве околности повеле би друштво у мир, политичку стабилност, економски и морални напредак, а Ви бисте ушли у историју српског народа као један од значајнијих Срба.

Предсједниче Додик, добили сте подршку од Његове светости патријарха српског Иринеја,  подршку од Русије и Израела... Предсједниче, ми Вам вјерујемо и сматрамо  да можете превазићи све проблеме, одбранити српску и покренути процес препорода српског народа.

И на крају,  праштајте мени грешноме, ономе који још каже: Боље ми је него што сам заслужио, а и свима нама.
Праштајте ми и јер ја небитан упутих и критику и похвалу Вама битном.

Бања Лука, 17.11.2014,
Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш

 

СНП Избор је наш

 

 

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com