Поводом недостојних изјава у вези уласка Караџићеве кћерке у НСРС

05.11.2014. год.

Покрет најоштрије  протестује против недостојних изјава: Фадиле Мемишевић (предсједница Друштва за угрожене народе БиХ), Дине Мустафића (бх режисер и јавни заговарач иницијативе РЕКОМ), Хатиџе Мехмедовић (педсједница  Удружења „Мајке Сребренице“), које су ових дана изнесене у јавност. У њима се осуђује улазак Соње Караџић Јовићевић у Народну скупштину Републике Српске, само зато што је  кћерка  првог предсједника РС др Радована Караџића, оцјењујући то као „врло  забрињавајућом појавом“.

Покрет у исто вријеме даје подршку Соњи Караџић Јовићевић, будућем посланику НСРС, желећи јој успјешан рад у обављању народних послова.

Позивано Народну скупштину Републике Српске  и њеног предсједника Игора Радојичића да заштите слободу политичког дјеловања, на начин што ће јавно осудити наведене изјаве и дати подршку Соњи Караџић Јовићевић, будућем посланику.

Госпођу Соњу познајемо као часну и добру личност, љекара, хуманисту,  примјерну на послу и пожртвовану мајку двоје дјеце.

Њен отац др Радован Караџић ставио се на чело српског народа кaд је било најтеже. Није желио рат, а није желио ни да се понови геноцид из 1941. над  његовим народом.

Убијеђени  смо да је он чинио све што је могао да се не десе ратни злочини. Нажалост,  рат је донио страдање и Србима и Бошњацима и Хрватима и другим људима.

Протестујемо због горе наведених изјава и због тога што оне нарушавају односе између Срба и Бошњака и на тај начин спрјечавају заједнички живот у дејтонској БиХ, као државној заједници ФБиХ и РС.

 

СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com