Поводом опасних изјава које дестабилизују Републику Српску

24.10.2014. год.

Покрет је изненађен и дубоко забринут изјавама неких српских политичара који говоре о опасној подијељености народа, друштва и преполовљеној Републици Српској.  Управо су такве изјаве саме по себи опасне, јер временом, кроз један процес заиста се може десити да дође до опасне подјеле народа и преполовљене Републике Српске. Сада народ, хвала Богу, није подијељен. То би се могло видјети на једном референдуму са питањем да ли је народу више стало до Републике Српске или до политичких странака, односно кога више воле Српску или политичке странке. Он на изборима гласа, опредјељује се за једну политичку опцију, а дио народа не чини ни то, што је такође легитимно. Није добро ни за једну државу да изборни резултати (потхрањивањем политичара) доведу до опасне подјеле народа или неког преполовљавања. То доводи у опасност и опстанак саме државе.

Избори у Републици Српској су показали да бришу ексклузивитет и у регионално-страначком смислу.  Па је СНСД значајно побољшао резултат у Херцеговини, гдје је ексклузивитет побједе имао СДС,  који је опет у Крајини остварио значајан успјех, а знамо да је ту СНСД до сада доминантно побјеђивао.

Горе наведене изјаве, синоћ у емисији „Пулс“ БН телевизије поновио је и господин Чавић. Због чињенице да је Драган Чавић некадашњи предсједник Републике Српске Покрет га  са осјећањем  поштовања позива да превентивно дјелује како не би дошло до опасне подјеле народа попут оне из 1997-е године коју је неколико пута спомињао. Тада је недостајало само још да политичари унесу мржњу у народ и да дође до крвопролића.

Очекујемо да ће некадашњи предсједник РС Драган Чавић дати примјер другим политичарима у грађењу јединства и доласка до најбољих рјешења за Српску и њене грађане.

Политичари не требају бити маловјерни са осјећањем свеопште пропасти ако побиједи неко други или неко други формира власт.

Ништа није катастрофално, безнадежно када човјек осјећа радост радећи за опште добро са позиције, опозиције.

 

СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com