Отворено писмо Реису-л-Улеми еф. Хуесеину Кавазовићу

04.12.2013. год.

Поштовани господине Кавазовићу,

Покрет Вам се обраћа због чињенице да сте један од духовних вођа Бошњака-Муслимана и сазнања да све религије у својој суштини  носе добро и истински смисао за поједница и народе, али и исто тако оне се могу злоупотријебити доносећи велико зло и појединцу и човјечанству.

Вашој пажњи указујемо, на очигледно организоване одласке бошњачких младића на сиријско и друга свјетска ратишта. Неки те младиће називају џихад-ратницима.  Они,  у сиријским ратним околностима гдје се међусобно убијају муслимани, убијају се и протјерују хришћани,  могу бити задојени радиклним исламом и фанатизмом. Ти, сада већ ратници, могу се вратити са измијењеном свијешћу о животу и религији, као велика опасност за муслимане и хришћане, али и за мир на овим просторима. Не улазећи у разлоге њиховог одласка, овом прилоком желимо Вам истаћи проблем и могућу опасност која се може јавити по доласку са ратишта таквих особа.

Да би се спријечило њихово могуће организовање, у смислу дестабилизације ( могући терористички акти и наметање њиховог погледа на живот и религију ), нису довољни само закони који би санкционисали сваког  ко би нелегално организовао одласке или сам ишао на свјетска ратишта  и одговарајуће инвестирање у борбу против тероризма, већ  би била пожељна и Ваша активност као духовног воће Исламске заједнице у правцу објашњења о погубности одласка Бошњака на сиријско ратиште и свим посљедицама које произилазе из тога.

Можда мислите, да то баш и није тако, или да се нас то не тиче, али Сенад Кобаш, Емедин Велић и други су већ погинули на сиријском ратишту, а терористичких напада је већ било у ФБиХ( напад на полицијску станицу у Бугојну, напад на Америчку амбасаду у Сарајеву). То се дешава пред нашим очима и сви смо дужни да учинимо све што од нас зависи како бисмо предуприједили могуће невоље. Покрет не прихвата илузију фаталности и безнадежности и уколико, не дај Боже у ФБиХ вјерски и свјетовни дужносници остану слијепи и без реакције на наведене опасности, сматраћемо то још једним разлогом да Република Српска самостално потражи своју будућност, како не би била саучесник у стварању  могуће базе  терористима.

У доброј намјери да подстакнемо разговоре између Срба и Бошњака на корист свих и молитви Богу да буде мир на зељи и добра воља међу људима, ми Вас поздрављамо.СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com