Отворено писмо Предсједавајућем Бакиру Изетбеговићу

25.10.2012. год.

Предсједавајући Изетбеговић да покрене процес раздруживања Федерације БиХ и РС


Прије свега да Вама, и свим муслиманима честитам Курбан Бајрам. Овако јавно обраћање изазвано је Вашим писмом предсједнику Николићу, а поводом његове изјаве да БиХ нестаје пред нашим очима. Господине Изетбеговићу, зар треба пред истином забијати главу у пијесак? Ви не личите на свог оца Алију који је био визионар и који је знао да све што се створи има и свој вијек. Он је уочио да се Југославија морала распасти и најактивније је учествовао у том процесу. Ви, Бакире Изетбеговићу, немојте бити мали Милошевић, да, као он некад што је бранио неодбрањиво, велику Југославију, Ви данас да браните малу Југославију – БиХ.

Погледајте шта ради Исламска заједница БиХ и бошњачка елита, како уништавају БиХ, захтијевајући да се грађани на пробном попису изјасне као Бошњаци, а не слободном вољом и као Босанци, Муслимани, а зашто не и Срби-мухамеданци. Нажалост, они су спремни да због свог циља, неке државе Бошњакије, мијењају границе Србије и Црне Горе. Евентуални улазак бошњачке партије у власт Црне Горе биће условљен стварањем прекограничне аутономије тзв. Санџака. И то ће бити само почетак. У Вашем писму предсједнику Николићу дали сте, на први поглед, безазлену изјаву, да држава БиХ никада неће нестати. Је ли то пријетња другим народима у БиХ? Подсјећам Вас да је потписник ових редова још 2004. године прикупио 50.000 потписа грађана Републике Српске који траже њено издвајање из, како је ми доживљавамо, наметнуте БиХ. Сигурно сте свјесни да би огромна већина хрватског и српског народа вољела да оваква БиХ, како је нобеловац Андрић назива – тамни вилајет, не постоји. У писму сте из контекста ишчупали ријечи предсједника Караџића да ће „БиХ бити пакао, а муслимански народ нестати“. Ову поруку злонамјерно приказујете као пријетњу, а не као бригу и упозорење да, уколико БиХ насилно изађе из, тада свима нама заједничке државе, Југославије, до тога може и доћи, што је био смисао Предсједникове поруке.

На крају, ако не вјерујете нама у каквој ситуацији је БиХ, вјерујте Вашем колеги из Предсједништва, господину Комшићу, и  амбасадору САД у БиХ, Патрику Муну, који су ових дана констатовали да се БиХ налази у најтежој политичкој кризи послије окончања рата. Многи разумију да је ово дипломатско и најблаже казивање о стварном стању у којем се налази БиХ.

Због свега наведеног, господине Изетбеговићу, будите визионар као Ваш отац, али овог пута управо Ви покрените процес мирног раздруживања Федерације БиХ и Републике Српске. То ће бити добро за све, јер ће услиједити политичка стабилност, пријеко потребна за економски и сваки други напредак. СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com