Отворено писмо СНП – ИЗБОР ЈЕ НАШ потпредсједнику САД, Џозефу Бајдену

18.05.2009. год.

Господине потпредсједниче Бајден,
 
Обраћамо Вам се у име 50.000 грађана Републике Српске који су дали свој потпис подршке референдуму, на којем би се грађани РС изјаснили да ли су за њено издвајање из, за нас наметнуте, БиХ.

У Југославији је почињен злочин против мира, јер није спријечено њено разбијање сецесионистичким ратовима. Не сматрамо да се Југославија требала сачувати по сваку цијену. Она се требала подијелити на миран начин, на међународној конференцији која би уважавала право, геостратегијске, економске, историјске факторе, принцип правичности и стварно стање.

Југославија се разбила, а остао је највећи проблем: унутрашње, комунистичке границе, које су неправедне и штетне по српски народ, и не само за њега. Тако су мањи народи од српског створили своје националне државе и на српској земљи, а српски, историјски државотворан народ, нема ријешено национално питање на Балкану.

У свијет је отишла лажна слика о претходном рату у Југославији. Кажу да су Срби вршили етничка чишћења и геноцид, а знамо да је Срба било, а сада скоро да их нема, у Хрватској, у Федерацији БиХ и на Косову и Метохији.

Српски народ био је на страни побједника у оба свјетска рата. У II свјетском рату, у српском народу постојала су два покрета, оба антифашистичка. Са поносом истичемо да је вођа једног од покрета, ђенерал Дража Михајловић, постхумно одликован Орденом за заслуге 1948. године од тадашњег предсједника САД, Харија Трумана. У I и II свјетском рату страдало је око 2,2 милиона Срба. Те жртве пале су за слободу. Српски народ је мали народ, али са великом историјском улогом. Кроз историју је градио пријатељске односе са Вашом државом, Русијом, са Европом, на начин како је то рекао наш свети Сава: „Да будемо ИСТОК ЗАПАДУ, А ЗАПАД ИСТОКУ.“ Међутим, однос САД-а и НАТО-а према српском народу је забрињавајући. Они су нас бомбардовали и признали тзв. државу Косово. У српској покрајини Косово и Метохија Албанци су национална мањина, а демографску већину остварили су на незаконит начин. Преко 350 000 Албанаца незаконито се доселило из Албаније у комунистичко вријеме 1950-1980 године.

С друге стране, подржавате јединствену БиХ у којој се интереси Бошњака – муслимана, Хрвата и Срба сучељавају, до неког поновног сукоба. САД на тај начин одвраћа од себе српски народ, који неће бити заинтересован за улазак у НАТО, па чак ни у ЕУ. Природно ће се окренути оној сили која га подржава, а то је Русија.

У свијету се сучељавају принцип самоопредјељења и принцип неповредивости граница суверених држава. Да не би дошло до велике дестабилизације на Балкану, већ до мира, праведног и демократског рјешења, молимо Вас да размотрите и подржите иницијативу о организовању међународне конференције о границама на Балкану. На тој конференцији би се дефинисало ко има право на самоопредјељење и на којој територијалној цјелини – регији, како би на референдуму изабрали у којој и каквој држави желе да живе.

Поздрављамо Вас, узносећи молитву Богу да буде мир на земљи и добра воља међу људима.


СНП - Избор је  наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com