Купујмо наше - Купујмо код наших!

06.01.2009. год.

СНП - Избор је наш, свим Србима православне вјероисповјести честита Божић традиционалним поздравом МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ-ВАИСТИНУ СЕ РОДИ.

Вријеме је да се запитамо да ли знамо као народ шта нас чека и да ли то знају наши политичари. Они због своје професије би то требали знати, како би најбоље одговорили на искушења и тешкоће које нас као народ могу задесити. Али не да нагађају, као гатаре и врачеви, већ би требали бити елита нашег друштва и да као брижни и паметни људи спознају друштвене и не само друштвене процесе, код нас и у свијету, како би народ водили најбољим путем.

Покушај одређеног центра моћи да многе народе учини поданичким, потрошачким, дужничким и бездушним друштвом произвешће позитиван процес, који се огледа у жељи за слободом у економском и политичком смислу, као и зближавању народа са истом религијом.

Поданички менталитет стварају причом да је сваки отпор, сваки рат сам по себи зло. Међутим одбрамбени и ослободилачки ратови су подвиг за људе, који подразумијева не чињење ратног злочина. Оним људима чији је смисао само дужина трајања личног живота , можемо рећи, да им пуно брже живот прође без обзира колико дуго трајао, од духовно пробуђених и оних људи који страдају за свој народ без обзира колико кратко живјели.

У долазећој свјетској кризи  развијају нам потрошачки менталитет, али тако да трошимо туђу робу, па чак и пољопривредне производе. Ми треба да трошимо, али прије свега своју робу, да производимо своју храну, немислећи само да је јефтино извеземо, него да здраву храну понудимо свом народу. Данас увозимо све и свашта, чак и лук из Кине и Шпаније. Шта ако у једном тренутку буде спријечен транспорт роба, или не будемо имали новац? Ако већ не можемо имати националну привреду онда можемо, захваљујући природном потенцијалу наше земље, развијати националну пољопривреду. Неумјерено се новчано задужујемо и то не само ову генерацију, већ и нашу дјецу, при томе немајући никаквог стида и одговорности. Многи су помислили да ће избором Барака Обаме за предсједника САД бити више мира и демократије у свијету, а шта ако он буде приморан да води рат на више мјеста у свијету?

Због свега овог српски народ не треба ни да тугује, ни да буд равнодушан, већ да дела како би преобразио лоше политичаре, или довео способне и поштене.

Потребно је да све политичке странке од лијеве до десне опције имају и квалитетан социјални програм и исправан однос према религији, односно Српској православној цркви, која је најважнија за темељ народа.

Народ, обичан човјек и СПЦ требају узети своју будућност у своје руке осјећајући радост што је пожртвовањем и добротом граде. А онда ће и политичари и политика бити добра и поштена.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com