Народној скупштини предат захтјев за проглашење независности РС

13.05.2008. год.

12. маја 2008. у 14 часова СНП "Избор је наш" предао је захтјев Народној скупштини за проглашење независности Републике Српске.


ЗАХТЈЕВ НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
ПРЕДСЈЕДНИКУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ И ПОСЛАНИЦИМА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ


Без политичке стабилности нема ни економског напретка, нити свеопштег бољитка. БиХ као држава не може бити стабилна ни функционална јер су три народа у њој толико различита да би њихови интереси били супротстављени у јединственој држави. Разлике су очигледне, у њиховим знамењима, историји, култури, религији, све до различитог начина живота. Бошњачки – муслимански народ своју државу види у исламској организацији, а друга два народа у хришћанским. Рјешења суштинских проблема у таквој БиХ унапријед би била осуђена на пропаст. Наметање таквих рјешења заправо би било наметање проблема, са могућношћу ескалације сукоба. Била би то фикција од државе.

Очекујемо да народни посланици дијеле идеје и осјећања грађана који су их бирали, стављајући изнад свега слободу и вољу народа. Када су Албанци као национална мањина прогласили Косово независном државом и добили признање од појединих великих сила, онда за државотворни српски народ у РС све друго осим проглашења независности било би понижење. У том смислу захтијевамо од народних посланика да у Народној скупштини Републике Српске да у најкраћем року прогласе РС независном државом и затраже међународно признање.

Уз овај захтјев прилажемо Вам 3000 (три хиљаде) потписа грађана Републике Српске који траже проглашење независности Републике Српске, што је Уставом предвиђен број, како би Скупштина расправљала о иницијативи грађана.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com