Отворено писмо Генералном секретару Уједињених Нација, господину Бан Ки Муну

31.01.2008. год.

ОТВОРЕНО ПИСМО ПОВОДОМ НАЈАВЕ ДА ЋЕ ПАРЛАМЕНТ КОСОВА ПРОГЛАСИТИ НЕЗАВИСНОСТ

ГЕНЕРАЛНОМ СЕКРЕТАРУ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА ГОСПОДИНУ БАН КИ МУНУ

Вашa Екселенцијo,
молимо Вас да учините све, како ни једна држава не би признала једнострано проглашену независност Косова. Тиме би био заштићен суверенитет и територијални интегритет једне чланице УН, у овом случају државе Србије. У противном уколико УН, као најважнија међународна организација, нема снаге да заштити своју чланицу, изгубиће као таква смисао постојања, а многе државе неће видјети сврху у њеном чланству.

Биће то почетак краја садашњег међународног поретка и свијет ће кренути у велику неизвјесност, а Балкан у сукобе, изазване једностраним проглашењем независности Косова. Са разлогом ће тада српски народ отворити своје национално питање на међународном нивоу. Да не би дошло до сукоба, предлажемо да УН организују међународну конференцију о Балкану, на којој би се дефинисало ко и на основу чега има право на самоопредјељење и на којој територијалној цјелини.

Увидјевши да се на Косову подржава албанска национална маљина на самоопредјељење, а историјском државотворном српском народу намећу порази, Покрет је покренуо иницијативу за издвајање Републике Српске из наметнуте БиХ. Ово издвајање десило би се на основу референдума и Покрет је прикупио 50,000 (педесет хиљада) потписа грађана Републике Српске који подржавају такву иницијативу. Уколико албанска мањина прогласи независност Косова, захтијевамо да Народна скупштина Републику Српску прогласи независном државом.

Овим писмом приносимо Вам наше жеље за мир на земљи и добру вољу међу људима.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com