Потписи за самосталност - Глас Српске

ГЛАС СРПСКЕ 13. ЈУЛ 2004.

АКЦИЈА УДРУЖЕЊА “ЗАЈЕДНО ДО ИСТИНЕ”

ПОТПИСИ ЗА САМОСТАЛНОСТ

Очекује се да ће сутра бити формиран “ОДБОР за РЕПУБЛИКУ СРПСКУ”, чиме би акција Удружења подржале и друге организације и удружења грађана.


БАЊА ЛУКА - На Тргу Крајине у Бања Луци јуче, у организацији Удружења грађана “Заједно до истине”, почело је прикупљање потписа грађана за одржавање референдума о издвајању Републике Српске из састава БиХ.

Први потпис ставио је предсједник тог Удружења Милан Црнковић, који је казао да очекује да ће ову иницијативу својим потписом подржати од 300 хиљада до 500 хиљада грађана Републике Српске.

Јуче је за прва два часа ове акције своје потпис ставило 300 грађана.

У Удружењу "Заједно до истине", најавили су да ће следећих дана оваквих пунктови бити постављени и у другим градовима Српске.

-Наша акција је потпуно легитимна. Не желимо да радимо ништа против Устава и закона.

Прикупљамо потписе које ћемо доставити Народној скупштини да одлучи о референдуму, а иницијатива се не коси са Уставом –рекао је Милан Црнковић, наглашавајући да иза ове акције не стоји ниједна политичка партија.

-Можемо ми без Сулејмана Тихића, који користи сваку прилику да поручи да треба укинути Републику Српску или јој промијенити име - поручио је двадесетогодишњи Синиша Цекић, који је међу првима ставио потпис за издвајање Српске.

Јово Савић није оптимиста када је у питању остварење циљева ове акције, али је ипак потписао петицију.

-Потписа ће бити довољно, али нам међународне силе неће дати да се издвојимо. Ипак вриједи покушати, јер нада умире последња-рекао је седамдесетогодишњи Савић.


Из Удружења ‘Заједно до истине ‘најављено је да би сутра требало да буде формиран Одбор за Републику Српску, чиме би њихову иницијативу подржале и друге организације и удружење грађана.


БОРЦИ

Предсједник Борачке организације Републике Српске Саво Цвјетиновић сматра да Срби морају тражити самосталност Републике Српске, уколико бошњачка страна и даље буде инсистирала на унитарној БиХ.

Цвјетиновић није желио да коментарише акцију Удрузења ‘Заједно до иситине’. Он је рекао да коначни став Борачке организације о овој иницијативи могу донијети једино њени највиши органи.

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com